Argentinië

Argentinië

Banner Argentinie Tango

Beste reistijd Argentinië:

maart t/m mei en september t/m november

Het weer in Argentinië

Alhoewel vrijwel alle maanden geschikt zijn voor een rondreis door Argentinië, vallen de maanden met de beste reistijd voor Argentinië in het voor- en najaar. Van maart t/m mei en september t/m november is het weer op haar mooist. De seizoenen in het land van de tango zijn omgekeerd aan die van ons. Als het in Nederland winter is, bevindt Argentinië zich in de zomer.
Beste reistijd Argentinie - weer per maand

Video voor de beste reistijd van Argentinië

Video beste reistijd Argentinië

Bergachtig Noordwest-Argentinie

Noordwest-Argentinië

Zowel de Argentijnse lente (die loopt van september t/m november) als de herfst (april en mei) zijn uitstekend geschikt voor een rondreis door het noordwesten van Argentinië. Bij de wijnregio in de omgeving van Mendoza is het overigens het hele jaar door prachtig weer. Mocht je naar dit wijngebied gaan, kijk dan zeker eens op YourWay2GO.nl voor een bouwsteen wijnproeven. Voor Salta, Cafayate en Purmamarca zijn alleen de maanden januari en februari iets minder goed qua weer. In deze maanden valt er namelijk flink wat neerslag. De rest van het jaar is eigenlijk elke maand wel geschikt voor een rondreis.

Noordoost-Argentinië

Er is eigenlijk niet echt een maand waarin het reizen naar het noordoosten van Argentinië niet zou kunnen. Het minste weer voor deze Argentijnse regio vindt je waarschijnlijk in februari. Dit is dan wel weer de periode dat de Iguazu watervallen op haar mooist zijn. Ook de omliggende maanden zijn prima voor een bezoek aan dit natuurverschijnsel. Neem eens een kijkje op TenzingTravel.nl als je deze indrukwekkende plek wilt bezoeken. De maand met de beste reistijd voor Noordoost-Argentinië is maart. Vanwege het (sub)tropische klimaat zijn de overige maanden van het jaar ook goed te noemen qua weer. Hou er wel rekening mee dat er in deze regio altijd een regenbui kan vallen.
Iguazu waterval Argentinie
Argentijnse vlag

Buenos Aires en de Pampas

Vanwege de hoge temperaturen, en dan vooral de hoge luchtvochtigheid, is onze winter (en de Argentijnse zomer) het minst geschikt voor een bezoek aan Buenos Aires. Buiten deze periode is eigenlijk elke maand goed geschikt voor een bezoek aan de hoofdstad van Argentinië en omgeving. De allerbeste maanden zijn april, mei, augustus en september. In deze maanden is de temperatuur het meest aangenaam. Een absolute aanrader als je de stad van de tango bezoekt is een fietstocht langs onder andere La Recoleta (begraafplaats). Wil je deze prachtige stad op deze unieke manier bezoeken, kijk dan eens op Bajabikes.eu of TenzingTravel.nl.

Patagonië

Argentinië deelt een van de mooiste natuurgebieden ter wereld met Chili. De natuur in Patagonië is vaak adembenemend en zeker een reis waard. Tijdens de Argentijnse winter (juli en augustus) kunnen wegen moeilijk begaanbaar zijn en parken gesloten. De meest ideale weeromstandigheden vind je in het voor- en najaar. Vooral de maanden maart, april, mei, oktober en november zijn ideaal voor wat het weer in Patagonië betreft. Naast deze maanden met de beste reistijd, zijn ook de Argentijnse zomermaanden (december t/m februari) goed qua weer. Het kan dan wel enigszins druk zijn. Gelukkig hebben ervaren aanbieders als SNP en YourWay2GO een ruim aanbod, waardoor ook in deze maanden voldoende betaalbare reizen gevonden kunnen worden.
Cerro Chaltén

Toptip

Probeer eens de overheerlijke empanadas, die je overal in Argentinië kunt vinden. Deze deegflapjes zijn veelal gevuld met vlees, maar ook andere varianten zijn beschikbaar. Vooral een goed tussendoortje als je wat moeite hebt met de lokale dinertijden.

Feestdagen in Argentinië

In Argentinië hebben mensen vanuit verschillende geloven recht op een vrije dag, als er een belangrijke feestdag gevierd wordt. Deze kun je terugvinden op de website van de Argentijnse overheid. Wij noemen alleen de belangrijke feestdagen. Op deze dagen zijn overheidsgebouwen gesloten.
icoon festiviteiten Nieuwjaarsdag (jaarlijks op 1 januari).
icoon festiviteiten  Carnaval (jaarlijks in februari of maart).
icoon festiviteiten  Día de la Memoria por la Verdad y la Justicia (jaarlijks op 24 maart).
icoon festiviteiten  Día del Veterano de Guerra y los Caídos en las Islas Malvinas (jaarlijks op 2 april).
icoon festiviteiten  Goede Vrijdag (jaarlijks in maart of april).
icoon festiviteiten  Dag van de Arbeid (jaarlijks op 1 mei).
icoon festiviteiten  Día de la Revolución de Mayo (jaarlijks op 25 mei).
icoon festiviteiten  Día Paso a la Inmortalidad del General Martín Miguel de Güemes (jaarlijks op 17 juni).
icoon festiviteiten  Paso a la Inmortalidad del General Manuel Belgrano (jaarlijks op 20 juni).
icoon festiviteiten  Día de la Independencia (jaarlijks op 9 juli).
icoon festiviteiten  Paso a la Inmortalidad del General José de San Martín (jaarlijks de derde maandag van augustus).
icoon festiviteiten  Día del Respeto a la Diversidad Cultural (jaarlijks de tweede maandag van oktober).
icoon festiviteiten  Día de la Tradición (jaarlijks op 10 november).
icoon festiviteiten  Día de la Soberanía Nacional (jaarlijks de vierde maandag van november).
icoon festiviteiten  Dag van de onbevlekte ontvangenis (jaarlijks op 8 december).
icoon festiviteiten  Kerstmis (jaarlijks op 25 december).

Wist je dat...

Het in de Nederlandse zomer juist winter is in Argentinië?

Tenzing Travel - Argentinië