Meteen naar de inhoud

Beste reistijd Amerika

april, mei, september en oktober

Beste reistijd Amerika

april, mei, september en oktober

Het weer in Amerika

Het weer in Amerika verschilt enorm per staat. Voor de hieronder beschreven regio’s (de meest bezochte) geldt dat de beste reistijd in de lente (april/mei) en de herfst (september/oktober) is. Lees verder voor een omschrijving van het weer voor Florida, New York, California, Las Vegas en de Grand Canyon.

Beste reistijd Amerika - weer per mnd

Toptip

Huur een auto, zodat je ultiem van de vrijheid en de mooie natuur van Amerika kunt genieten.

Key West in Florida

Florida

De beste reistijd voor een vakantie naar Florida is in de lente, met name in maart en april is het fantastisch weer. Er is dan veel zon, een aangename temperatuur en weinig neerslag van Jacksonville tot aan Miami. Florida kent een regenseizoen in de zomer (mei t/m oktober) en in deze maanden is er kans op een orkaan. Vanwege het overwegend subtropische klimaat is het heel het jaar door warm. Ook tijdens de winter, in de droge periode (november t/m april), is het ruim boven de twintig graden in grote delen van Florida. Een winterzonvakantie of rondreis naar Orlando, Miami Beach en Florida Keys of een van de andere bezienswaardigheden in Florida is dan ook zeker aan te raden.

New York

New York kent een gematigd zeeklimaat, met een warme zomer en koude winter. Extreem koud wordt het niet, maar het kan flink vriezen en sneeuwen in januari en februari. Tijdens de lente en in de herfst is het weer in de Big Apple het meest optimaal. Juni en september zijn de maanden met de beste reistijd voor een stedentrip of vakantie naar New York (KLM biedt regelmatig goedkope vluchten aan). De temperatuur is dan op haar best en er valt niet zo veel neerslag. Prima weer dus voor een wandeling door Brooklyn of Manhattan of een picknick in Central Park. Neem voor de zekerheid wel een paraplu mee, want er is het hele jaar door kans op regen.

Vrijheidsbeeld New York

Rondreizen Amerika

Rondreizen Amerika

Wist je dat...

Er in Amerika, in de staten Texas en Colorado, plaatsen liggen die Nederland heten?

Golden gate bridge San Francisco

California

California kent een gematigd klimaat en het is eigenlijk heel het jaar door goed weer voor een rondreis langs de westkust van Amerika. De beste reistijd voor California is de lente, wanneer de temperatuur rond de 25 graden ligt en de zon heel de dag schijnt. Ook het weer in september en grote delen van de herfst worden door veel inwoners van California als ideaal gezien, ook vanwege de afname in toeristen. De staat is populair voor een vakantie en zeker in de zomer kan het druk zijn, zowel in steden als Los Angeles en San Francisco (inclusief Alcatraz), maar ook in Yosemite National Park en Death Valley. In de winter valt de meeste neerslag in California, hoewel het dan ook nog veelal droog is. Veel reisorganisaties bieden dan ook het hele jaar prachtige rondreizen aan. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op TUI.nl, waar je vaak goede aanbiedingen kunt vinden.

Las Vegas en Grand Canyon

Las Vegas ligt midden in de woestijn in Nevada. Niet verwonderlijk dus dat het heet kan worden. In de zomer ligt de temperatuur boven de 40 graden. De beste reistijd voor een wandeling over de Strip met al zijn casino’s en hotels is in de lente of herfst. Vanwege het woestijnklimaat is het ook in de winter aangenaam weer voor een vakantie of stedentrip naar Las Vegas. Als je in Amerika de Grand Canyon wilt bezoeken kun je het beste in mei gaan. De lente en herfst zijn sowieso de beste seizoenen voor een bezoek aan de Grand Canyon. In de winter is het koud (en is de North Rim gesloten, terwijl het in de zomer weer erg warm kan worden, met een temperatuur van 33 graden Celsius in juli.

Grand Canyon

Feestdagen

Per maand noemen wij naast de hieronder vermelde nationale feestdagen van Amerika ook nog verschillende bijzondere evenementen.

Nieuwjaarsdag (jaarlijks op 1 januari).
Martin Luther King Day (jaarlijks de derde maandag van januari).
Presidentsday (jaarlijks de derde maandag van februari).
Memorial Day (jaarlijks de laatste maandag van mei).
Fourth of July, Independence Day (jaarlijks op 4 juli).
Labor Day (jaarlijks de eerste maandag van september).
Veterans day (jaarlijks op 11 november).
Thanksgiving (jaarlijks de vierde donderdag van november).
Kerstmis (jaarlijks op 25 december).

Benieuwd naar het Amerikaanse weer in een specifieke maand?

Benieuwd naar het weer in andere landen?

Bekijk onze bestemmingen in Afrika

Bekijk onze bestemmingen in Azië

Bekijk onze bestemmingen in Europa

Bekijk onze bestemmingen in
Midden-Amerika

Bekijk onze bestemmingen in het Midden-Oosten

Bekijk onze bestemmingen in
Noord-Amerika

Bekijk onze bestemmingen in Oceanië

Bekijk onze bestemmingen in
Zuid-Amerika

Tenzing Travel

Tenzing Travel - Amerika