Augustus

Augustus

Waarheen op vakantie in augustus?

Op zoek naar een leuke bestemming voor je vakantie in augustus? Op deze pagina vind je een overzicht met landen waar je het beste weer voor een reis in augustus kunt vinden. Het is in deze maand heerlijk zonnig weer in CanadaIJsland, Kenia en Portugal.

In sommige landen zijn er grote verschillen tussen de regio's. Hierdoor kun je soms alleen in een bepaald gebied rekenen op goed weer. Dit geldt in augustus onder andere voor ArgentiniëJapan, Peru en Zuid-Afrika.
Benieuwd naar het weer in augustus  in een specifiek land? Kijk dan eens in ons landenoverzicht voor de weersomstandigheden.

Maanden

Bekijk ook welke bestemmingen goed weer hebben in andere maanden.

Januari  Februari

Maart  April

Mei  Juni

Juli  September

Oktober  November

December

Tenzing Travel

Argentijnse empanadas

Argentinië (Buenos Aires en de Pampas)

Augustus is een van de beste maanden voor een bezoek aan Buenos Aires. Wil jij dus graag tango lessen gaan volgen in Buenos Aires en daarnaast kunnen genieten van het prachtigs wat deze Argentijnse hoofdstad allemaal te bieden heeft? Ga dan zeker eens een kijkje nemen in augustus en de maanden die volgen, aangezien het dan prachtig weer is hiervoor. In deze zomervakantie maand is een familiereis naar Argentinië en Brazilië, bijvoorbeeld met Koning Aap of Sawadee, eveneens een aanrader. De kinderen zullen hun ogen uitkijken! Voor informatie over de beste reisperiode in heel Argentinië kun je verder lezen op onze Argentinië pagina.

Beer

Canada

Ben je nog op zoek naar een toffe bestemming om met de kinderen te gaan bezoeken in de zomervakantie? Canada heeft erg veel te bieden voor zowel volwassenen als kinderen en heeft bovendien alle voorzieningen voor een comfortabele vakantie met het hele gezin. Augustus is een van de maanden met de beste reistijd voor Canada, dus je kunt genieten van veel zon en aangename temperaturen. Het is daarnaast een maand waarin je goed wilde dieren kunt spotten. Wil je verder lezen over het weer per regio? Bezoek dan eens onze Canada homepage.

ijsland-myvatn-natuurbad

IJsland

Op zoek naar een ruige bestemming voor de zomervakantie? Augustus en IJsland gaan zeer goed samen. Het weer kan, net als de afgelopen 2 maanden, haast niet beter en het is nog lekker lang licht. In augustus zijn er bovendien veel festiviteiten, waardoor het nog leuker is om het land te bezoeken. Door het mooie weer en de vakanties is het er wel wat drukker dan buiten de zomerperiode. Wil je verder lezen over het weer in IJsland? Neem dan eens een kijkje op onze homepage van IJsland.

Omgeving Kyoto Japan

Japan (Noord)

Nog niet zeker waarheen op vakantie je wilt in augustus? Het noorden van Japan kent prima reisomstandigheden in augustus. Het is er veelal droog en zonnig en de temperaturen zijn aangenaam. Hokkaido wordt nog niet zoveel bezocht als bijvoorbeeld Centraal-Japan, maar heeft veel te bieden, met name qua natuur. Door een hoge luchtvochtigheid is het in de overige delen van Japan minder prettig reizen in het warme en klamme weer. Meer over de beste reisperiode in heel Japan lees je op onze Japan pagina.

Giraffes Kenia

Kenia

Wil je (met of zonder kinderen) in de zomervakantie een verre reis maken? En ben je op zoek naar een combinatie tussen relaxen op het strand en natuur? Dan is Kenia de perfecte keuze. Augustus is een maand waarin er zeer weinig neerslag valt en de zon veel schijnt. Temperaturen zijn laag voor Keniaanse begrippen, maar met een gemiddelde van 25 graden toch zeer aangenaam. Door de droogte is augustus een uitstekende maand voor een safari. Voor meer informatie over het weer in Kenia ga je naar onze Kenia homepage.

Machu Picchu in Peru

Peru (Centraal-Andes en Oost-Amazone)

Veel zon, blauwe luchten en weinig neerslag in het Andesgebergte in augustus. Heerlijk weer dus voor een trekking naar Machu Picchu of Choquequirao. Door het heldere weer zijn de nachten op deze hoogte wel koud, dus weer hierop voorbereid. De jungle van Peru ziet in augustus veel minder regen vallen dan in alle andere maanden van het jaar. De zon schijnt hier ook regelmatig. Toch moet je hier altijd wel rekening houden met een bui. Aan de westkust van Peru is het weer minder goed, hoewel er weinig regen valt. Wil je hierover verder lezen? Kijk dan eens op onze Peru homepage.

Pasteis de nata

Portugal

Zon zon zon, dat is wat je van Portugal kunt verwachten in augustus. Met het weer zit het wel goed dus, hoewel je wel moet rekenen op erg hoge temperaturen in de binnenlanden van Portugal. Aan de kust staat vaak nog wel een briesje, waardoor het wat aangenamer is. Mocht je niet zo goed tegen hoge temperaturen kunnen, dan kun je beter uitwijken naar het noorden van Portugal. Madeira en de Azoren zijn ook zeker aanraders deze maand. Voor alle gebieden van Portugal geldt wel dat augustus de drukste maand van het jaar is. Lees verder over het weer per regio op onze Portugal pagina.

Zuid-Afrikaans strand - Coffee bay

Zuid-Afrika (Noord- en Zuidoost)

Ben je nog op zoek naar een leuke (kindvriendelijke) bestemming voor de zomervakantie in augustus? In de oostelijke helft van Zuid-Afrika, waar je onder andere het Krugerpark kunt vinden, is het stralend weer. Temperaturen liggen rond een aangename 20 graden. De droogte zorgt ervoor dat veel dieren zich op vaste plekken verzamelen om te drinken, waardoor ze goed te vinden zijn. Ben je van plan om ook het westen van Zuid-Afrika te bezoeken? Dan kun je wellicht beter je reis op een ander moment plannen. Lees hiervoor eens verder op onze homepage van Zuid-Afrika.

Benieuwd waar je in de omliggende maanden het beste naartoe kunt reizen?

 

JuniJuli

SeptemberOktober

Begin van de pagina