April

April

Waarheen op vakantie in april?

Op zoek naar een leuke bestemming voor je vakantie in april? Op deze pagina vind je een overzicht met landen waar je het beste weer voor een reis in april kunt vinden. Het is in deze maand heerlijk, zonnig weer in AmerikaArgentiniëCosta Rica, Japan, Marokko en Zuid-Afrika.
In sommige landen zijn er grote verschillen tussen de regio's. Hierdoor kun je soms alleen in een bepaald gebied rekenen op goed weer. Dit geldt in april onder andere voor Cuba, Nepal, Peru, Sri Lanka en Vietnam.
Benieuwd naar het weer in april in een specifiek land? Kijk dan eens in ons landenoverzicht.

Maanden

Bekijk ook welke bestemmingen goed weer hebben in andere maanden.

Januari  Februari

Maart  Mei

Juni  Juli

Augustus  September

Oktober  November

December

New York Vrijheidsbeeld

Amerika

In april is het lente in Amerika en dat betekent in een groot deel van het land prachtig weer met aangename temperaturen. In Florida en Las Vegas kan het weer haast niet beter en doordat het hoogseizoen nog niet is begonnen, liggen de prijzen wat lager in deze periode. Ook in California en de Grand Canyon regio veel zon en oplopende temperaturen in april. Naarmate je in California verder naar het zuiden gaat, wordt het hier warmer en droger. In New York kan het soms nog wat fris zijn en een regenbui is mogelijk, hoewel er in april ook vaak veel mooie dagen zijn in Big Apple. Lees verder over de weersomstandigheden van Amerika op onze Amerika homepage.

Argentinie Tango

Argentinië

Ben je nog op zoek naar een indrukwekkende bestemming voor een reis in april? Dan is Argentinië, ofwel het ‘land van de Tango’, echt een aanrader. April is namelijk een van de beste reismaanden voor dit diverse en uitgestrekte land. De ergste hitte is inmiddels uit de lucht verdwenen en het is nog niet zo druk met bezoekers, wat maakt dat april uitstekend is voor een rondreis. Zo maar even een kleine greep uit wat er te zien valt: uitgestrekte wijnvelden bij Cafayate en Mendoza, wereldstad Buenos Aires of de Perito Moreno gletsjer, allemaal zeer de moeite waard. Het weer per maand en per regio wordt verder beschreven op onze Argentinië pagina.

Costa Rica papegaai

Costa Rica

Waarheen op vakantie in april? Deze maand leent zich uitstekend voor een rondreis door Costa Rica. In alle delen van het land is het deze maand nog mooi weer. Hierna zal het regenseizoen beginnen. Soms kan er wel een regenbui vallen, maar dit is meestal in de avond of nacht. April is over het algemeen een wat drukkere maand dan de voorgaande maanden, aangezien veel Costa Ricanen vakantie hebben rondom Pasen. Meer informatie over de beste reistijd kun je kijken op de Costa Rica pagina.

cuba-oldtimer

Cuba (West)

Net voordat het regenseizoen van start gaat kun je in april nog genieten van mooi weer in het westelijke deel van Cuba. Het is er overwegend zonnig en nog niet te warm. In het oosten, waaronder in Santiago de Cuba, is het deze maand al wat natter weer. Mocht je toch het hele eiland willen ontdekken, dan kun je hier ook nog wel regelmatig droge dagen treffen. Wil je weten wanneer het in heel Cuba uitstekend weer is? Kijk dan eens op onze homepage van Cuba voor het uitgebreide weer per maand en per regio.

Omgeving Kyoto Japan

Japan

Op zoek naar een bijzondere verre bestemming in april met mooi weer? Overweeg dan zeker Japan, want april is een van de beste maanden om dit land te bezoeken. Het is lente en ook het noordelijk gelegen Hokkaido begint in april wat op te warmen. In grote delen van Japan kun je de prachtige kersenbloesem bewonderen. Door het tropische klimaat in het zuiden kan in die regio soms een bui vallen, maar dit is eigenlijk altijd wel zo. Door het goede weer deze maand kan het bij bezienswaardigheden wel wat drukker zijn met reizigers. Wil je uitgebreide informatie over het Japanse weer per regio? Kijk dan eens verder op onze Japan pagina.

Marrakesh Kasbah Moskee

Marokko

Marokko is een bestemming met goed weer in april die zeker het overwegen waard. April is een maand waarin de kou en regen uit het noorden grotendeels verdwenen zijn. Bovendien is de extreme hitte nog niet gearriveerd. Het zonnige en aangename lenteweer is zeer geschikt voor een rondreis door Marokko of een stedentrip naar een van de koningssteden. In de avonden kan het nog wel afkoelen, dus wees hierop voorbereid. Benieuwd naar andere maanden of naar het weer per regio, ga dan naar onze homepage van Marokko.

tempel Nepal

Nepal (Himalaya en Kathmandu vallei)

Zowel in de Himalaya als in de Kathmandu vallei kan het weer haast niet beter dan in april. Het is zonnig, de kans op regenval is nihil en het is over het algemeen nog niet te warm. Deze maand is dan ook niet voor niets een populaire maand voor een trekking door het Annapurna gebergte. Naast het mooie weer staat er veel in bloei, waardoor je mooie kleurrijke foto's kunt maken. Het zuiden van Nepal is in april eigenlijk te heet om tijdens je reis te bezoeken. Wil je nog meer weten over het Nepalese klimaat, ga dan eens naar onze homepage van Nepal.

Peruaanse Nazca lijnen

Peru (West-kustregio)

In april is het stralend weer in de kustregio van Peru. Mocht je dus graag de schatten van Caral willen bezoeken of gaan sandboarden bij Huacachina, dan is dit een uitstekende maand hiervoor. Het regenseizoen in de Andes loopt rond half april ook op zijn eind, waardoor je daar dus aan het eind van de maand een goede kans op droog en zonnig weer hebt. Het Amazonegebied blijft nog zeer nat in april. Benieuwd wanneer de beste reisperiode voor de Peruaanse jungle is, kijk dan eens op onze Peru homepage.

Theevelden Sri Lanka

Sri Lanka (Noordoost)

Het noordoosten van Sri Lanka is een prachtige bestemming voor een rondreis in april. Ondanks dat de temperaturen beginnen op te lopen, is het nu nog goed te doen. Je kunt bijvoorbeeld heerlijk gaan genieten op de stranden rond Trincomalee of duiken bij Pigeon Island National Park. Mocht je deze maand ook graag naar Colombo en omgeving gaan, dan raden wij je aan om hier te beginnen en daarna naar het noordoosten af te reizen. De kans op hevige regenbuien neemt gedurende de maand namelijk steeds verder toe in het zuidwesten. Wil je het hele land bezoeken, kijk dan eens op onze Sri Lanka pagina.

Vietnamese vrouw

Vietnam (Centraal)

Voor het centrale gedeelte van Vietnam geldt dat april één van de beste maanden van het jaar is voor een bezoek. Er valt vrijwel geen regen en de zon schijnt veelvuldig. Deze maand is het nog niet te warm in deze regio, zeker in de bergen rondom Dalat. In het zuiden van Vietnam wordt het in april steeds natter en warmer, waardoor een reis in dit gebied minder comfortabel zal zijn. Ook in het noorden neemt de kans op neerslag toe deze maand, hoewel er ook nog redelijk wat droge dagen zullen zijn. Het toeristenseizoen in Vietnam loopt op zijn eind, waardoor het deze maand al rustiger is met bezoekers. Lees verder over het Vietnamese klimaat op onze Vietnam pagina.

Zuid-Afrikaanse leeuw

Zuid-Afrika

Een andere bestemming waar het mooi weer is voor een rondreis in april is Zuid-Afrika. Het weer is in het hele land eigenlijk heel prettig. De regenval in het oosten neemt steeds verder af en het regenseizoen in het westen gaat nog niet echt van start deze maand. De temperaturen zijn overal heerlijk, ruim boven de 20 graden. Al met al dus zeker een goede reden om je reis door Zuid-Afrika in april te plannen. Meer informatie over het Zuid-Afrikaanse weer kun je vinden op onze homepage van Zuid-Afrika.

Benieuwd waar je in de omliggende maanden het beste naartoe kunt reizen?

 

FebruariMaart

MeiJuni

Begin van de pagina